03 May 2013

PRU13 - Bagi Pakatan Rakyat peluang...


Setiap kali keluar negara, saya dan rakan rakan terlalu gemar membuat perbandingan harga kereta dan minyak petrol..
Tapi, Kami banding banding saja..tak complaint pun..
Walo pon sedar Cukai kereta kita tinggi sangat..
Time Nak beli, kita beli je..
Bila harga minyak RON 97 asyik naik saja (saya pengguna RON 97), kami tak kisah jugak.. Bayar je..
Nak jumpa clients, saya akan pilih jalan yang cepat dan singkat..
Pelbagai tol.. Kena lalui..
Tapi tetap pilih jalan bertol..
Pasal nak selesa dan kejar masa...
Dan Bila ada kenaikan apa apa pun, gas, elektrik..kami tak mengeluh..
Kami kerja keras je lagi..
Strategi nak lawan inflasi..
Tambah sales kami je, bukan kami berdemo sana sini..
Itu kami..yang agak selesa walo pon berniaga kecil kecilan..
Tapi bagaimana pula bagi mereka yang bergaji tetap..?
Orang Kerajaan atau swasta..
Yang bekerja ni majoriti orang melayu dan islam..
Ada yang bergaji kurang 2.5k sebulan..
Saya pon pernah dulu, pergi jumpa clients duit dalam wallet ngam ngam je nak bayar tol dan petrol..
Dan Pernah saya jumpa seorang remaja menangis merayu untuk ke London berjumpa family, tapi disekat di airport, kerana masalah PTPTN..
Dan sekarang pihak PR mahu turunkan harga kereta..
Mahu turunkan kadar tol..
Mahu hapus PTPTN..
Bagi mereka peluang..
Untuk kebaikan kita semua juga..
Kenapa kita bagi satu pihak monopoli dari kita baby sampai kita mati?
Ada kawan kawan saya sokong betul betul pemerintah sekarang..
Pasal terlalu bergantung dengan project kerajaan, katanya..
Tapi itu mereka..bukan kita.
Dan Andaikata mereka tidak tunaikan janji mereka..
Kita gulingkan mereka balik..
Kuasa ditangan kita semua..
Jom, kita ubah..
Kita semua kena BERANI berubah..
Kita tengok result..
Inikalilah.. Kita Tukar..
Nota- jangan gaduh ye..
Masing masing ada hak memberi pandangan..

Tulisan diatas di copypaste dari http://www.facebook.com/shaari.anuar.5


Get Paid To Read Emails. Free To Join Now! http://www.emailcashpro.com

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...