22 June 2010

Berhati hati bila menggunakan lift, anda mungkin disamun....

Dapat email seperti dibawah ni dah 2 minggu lepas, tapi sibuk kenduri kahwin sana sini terlupa langsung. Aku paparkan gambar gambar dari email tersebut untuk semua adik, kakak, abang, emak, ayah, kawan dan semua kecuali peragut, penyamun, perompak agar lebih berhati hati dan waspada tahap tertinggi. Kena boh dalam kepala bahawa keadaan di luar sana sudah tidak selamat macam dulu dulu.

Ada ustaz yang dalam kuliah agama nya menyatakan bahawa kejadian samun, rompak, ragut, curi dan seumpama nya adalah termasuk didalam bala yang Allah turun kan. Ini kerana Allah telah menarik 'rahmat' aman damai dan diganti dengan keluh kesah dan tidak tenteram. Oleh itu kepada umat Islam. selain dari berhati hati jangan lupa sentiasa berdoa kepada Allah agar kita terhindar dari 'bala' ini.

Sekian

-----------------------------------------------------------------------

Date: 05/18/2010 10:02AM
Subject: Fw: ROBBERY IN LIFT


Lift pun dah tak selamat...moralnya.
...jgn naik lift kalau rase cam keadaan tak selamat especially bila orang kurang ramai..































Get Paid To Read Emails. Free To Join Now!
http://www.emailcashpro.com

Photobucket

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...