25 October 2008

Harga minyak akan turun tak lebih 15 sen - Datuk Shahrir Abdul Samad

http://cache.daylife.com/imageserve/07LL7sp3n82uP/340x.jpg http://pic50.picturetrail.com/VOL1629/10954131/19478552/321524977.jpg

JOHOR BAHARU 25 Okt. – Penurunan harga minyak runcit tempatan yang dijangka berlaku pada akhir bulan ini tidak akan melebihi 15 sen, kata Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna, Datuk Shahrir Abdul Samad.

Katanya penurunan sebanyak itu dilakukan bagi mengelakkan sebarang kerugian mendadak khasnya di kalangan pengusaha stesen minyak.

“Kita tak mahu penurunan harga yang tinggi hingga menjejaskan pengusaha stesen minyak di seluruh negara,” katanya kepada pemberita selepas merasmikan pameran Minggu Kesedaran Kewangan di Pusat Konvensyen Antarabangsa Persada Johor di sini hari ini.

- Bernama

Sumber : http://www.utusan.com.my/utusan


Ulasan aku:

Turun mendadak rugi pengusaha-pengusaha minyak.. kalau naik mendadak?? ada fikir pasal rakyat rugi ke ??


Kerajaan Malaysia yang amat prihatin...................
Prihatin pada pengusaha stesen minyak, prihatin pada pemaju perumahan, prihatin pada kontraktor-kontraktor alibaba, perihatin pada artis-artis bollywood, prihatin pada syarikat IPP, prihatin pada Perwaja, prihatin pada rakyat singapura, prihatin pada pembekal helikopter, prihatin pada student yg pointer bawah 2.0.Terus terang saja la yang kerajaan tak dapat
untung banyak kalau minyak turun....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...