06 July 2009

Rumah baru DS Khir Toyo bernilai RM20 juta: Adun DAP Sekincan, Ng See Lim

Sebelum ini desas desus menyatakan bahawa bekas Menteri Besar Selangor DS Khir Toyo membina mahligai baru bertema kan istana Bali bernilai RM15 juta (baca sini).

Hari ini Adun DAP dari Sekincan, Ng See Lim, mendakwa bahawa mahligai yang dibina diatas tanah seluas 50,000 kaki persegi atau 0.5 hektar dianggarkan bernilai RM20 juta. Tanah sahaja dibeli dengan harga RM3.8 juta. (Baca sini)
WOW!!! Banyakkkk tuuuuu.. dari mana DS Khir ini dapat duit sebanyak itu. Patut lah masa beliau perintah Selangor, beraja dimata bersultan dihati. Rakyat Selangor macam aku ni dapat apa ?.. Nak bagi rebet air ke, letrik ke, kurang cukai ke...haram tak de le jawab nya.

Oleh kerana kita pun tak pasti sama ada duit yang DS Khir buat mahligai itu duit beliau sendiri ke, duit curi ke, atau DS Khir jumpa harta karun macam cerita Ahmad Albab ke, maka adalah lebih baik DS Khir menjawab dan menerangkan dari mana sumber kewangan beliau. Beliau boleh guna kan blog beliau untuk menjawab. Mesti blog beliau mendapat hit yang tinggi mengalah kan Blog Tun Mahathir atau Malaysia Today.






No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...