28 April 2010

G.Palanivel & Ezam antara 4 senator baru yang akan dilantik


Mohamad Ezam Mohd Noor semasa menyerahkan borang masuk UMNO


DS Samy Vellu & Datuk G.Palanivel- suka yang tak terhingga

KUALA LUMPUR, 28 April (Bernama) -- Timbalan Presiden MIC Datuk G.Palanivel dan bekas Ketua Angkatan Muda Parti Keadilan Rakyat Mohamad Ezam Mohd Noor adalah antara empat senator baru yang akan mengangkat sumpah Isnin ini.

Dua yang lain ialah Pengerusi Eksekutif Rahim and Co, Datuk Abdul Rahim Abdul Rahman dan Ketua Wanita Umno Pagoh Noriah Mahat.

Perkara itu disahkan Setiausaha Dewan Negara Datuk Zamani Sulaiman yang dihubungi Bernama, di sini Rabu.

Mereka dijadual mengangkat sumpah di hadapan Yang Dipertua Dewan Negara Tan Sri Abu Zahar Ujang.

Palanivel ialah Bekas Timbalan Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat.

Ezam yang keluar daripada Parti Keadilan Rakyat dan kembali ke pangkuan Umno pada 2008 ketika dihubungi menerusi khidmat pesanan ringkas turut mengesahkan pelantikannya itu.

"Ya, benar, Alhamdulillah. Cuma saya akan buat kenyataan hanya selepas angkat sumpah nanti. Sekarang masih di Jakarta bertugas," kata Ezam yang juga bekas Setiausaha Politik Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim. - Bernama

Aku cuma nak kata:
Akhir nya benar lah telahan dan andaian sebelum ini iaitu semasa isu calun yang mewakili BN dalam PRK Hulu Selangor yang baru berlalu. Percaturan DS S.Samy Vellu yang bertegas mahu meletak calun MIC iaitu Datuk G.Palanivel nampak nya memang membuahkan hasil yang berbaloi baloi. Aku ada tulis entry pasal ini semasa menggumumkan calun BN (baca sini).

Untuk menjaga hati orang UMNO maka dilantik lah Mohamad Ezam dan Ketua Wanita Umno Pagoh, Noriah Mahat. OK lah tu daripada tak dapat langsung. Cuma yang mungkin boleh menjadi api dalam sekam ialah perlantikan Ezam. Ada ramai lagi ahli UMNO yang lebih senior, mengapa pilih Ezam?. Sama sama lah kita lihat senario seterus nya....


Sekian

Get Paid To Read Emails. Free To Join Now!
http://www.emailcashpro.com

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...