25 April 2010

PRK P94 Hulu Selangor: BN menang majoriti 1725 undi


Datuk Seri Najib Tun Razak, P.Kamalanathan dan Tan Sri Muhyiddin Yassin meraikan kemenangan BN di Hulu Selangor di Dewan Serbaguna dan Kompleks Sukan Kuala Kubu Baru. Foto The Star/AZHAR MAHFOF

KUALA KUBU BHARU: Barisan Nasional (BN) merampas semula kerusi Parlimen Hulu Selangor apabila calonnya, P Kamalanathan menang dengan majoriti 1,725 menewaskan calon Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Zaid Ibrahim.

Pengumuman keputusan penuh pilihan raya kecil itu dibuat Pegawai Pengurus Pilihan Raya, Nor Hisham Ahmad Dahlan, tepat jam 9.15 malam di pusat penjumlahan undi di Dewan Serbaguna dan Kompleks Sukan Hulu Selangor, di sini.

Kamalanathan yang juga Ketua Penerangan MIC Pusat memperoleh 24,997 undi manakala Zaid yang juga bekas Menteri di Jabatan Perdana Menteri mendapat 23,272 undi. Pada penamaan calon 17 April lalu, turut bertanding adalah Naib Pengerusi MIC Hulu Selangor, V S Chandran dan peniaga, Johan Mohd Diah, masing-masing calon Bebas tetapi menarik diri pada hari kedua berkempen.

Pilihan raya kecil itu diadakan berikutan kematian penyandangnya, Datuk Dr Zainal Abidin Ahmad dari PKR yang meninggal dunia pada 25 Mac lalu akibat barah otak.- www.bharian.com.my

Aku cuma nak kata:
Tahniah kepada BN kerana berjaya merampas kembali kerusi tersebut dengan majoriti yang lebih besar. Kepada PR (PKR) harap bersabar dan terus fokus kerana selepas ini ada lagi PRK di Sibu.

Kepada pengundi dan penduduk Hulu Selangor, majoriti anda telah memilih BN dan selepas ini jangan lupa:

1. Minta pada pemimpin BN apa yang telah mereka janjikan. Kalau tak dapat jangan bising dan sibuk nak demo. Terima saja ketentuan kerana anda telah memenangkan mereka.


2. Kalau tarif elektrik naik, tol naik, GST di kuatkuasakan, saman JPJ naik, buku sekolah naik dan naik yang lain lain lagi, jangan lah pula darah pengundi dan penduduk Hulu Selangor turut naik kerana majoriti pengundi Hulu Selangor telah mengesahkan bahawa BN lebih baik dari PR.


Sekian


Get Paid To Read Emails. Free To Join Now!
http://www.emailcashpro.com

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...